|
Post: 05.04.08 15:14 впустила Ренату ... тепер вона сохне. Потім праскою - загалом не можна читати у ванній ... скільки можна повторювати. Напевно. Так і треба - я зовсім зачиталася.
Post: 05.04.08 15:14 впустила Ренату ... тепер вона сохне. Потім праскою - загалом не можна читати у ванній ... скільки можна повторювати. Напевно. Так і треба - я зовсім зачиталася. Коли ось дивишся фільм - тоді зовсім не так цікаво ... все як буд-то чужими очима. З книгами все по-іншому. Це дивно, тому я і роняю їх часто. Мама не бачить ... уявляю її обличчя. Вона ніколи не сварила мене за зіпсовані книги, але я завжди відчувала її докір ... мені здається з віком починаєш розуміти і відчувати людей більше і більше. Читаєш особи, де кожен рух брів, ледь помітне ворушіння губ - весь потік думок ... думки ... як добре, що я не вмію їх читати! тому, що, насправді, це не особливо приємно ... знати ВСІ думки іншої людини ... адже навіть про найближчих ми можемо думати гидоти, причому зовсім не тому, що ми такі погані ... ми навіть і не звертаємо на це увагу, типу \"подумалося-забув\" ... це все миттєво і проходяще і причин цьому - маса: роздратування, образа, злість та інше, інше, інше .. . Rep_1 Але іноді дуже хочеться знати створилося про тебе враження, якісь певні бажання і ролі, які тобі відводяться .... щоб зробити крок вперед, крок назад або просто видалити зі списку ... Вот в книзі ... дійшла до глави «про чоловіків ». Мені стало зрозуміло, що це все з життя. Як то згадався задушливий липневий понеділок. Поліна приїхала в гості, нам стало нестерпно перебувати в квартирі. Ми пішли на набережну. Чому те нарядівщісь в красиві сукні ... понеділок. Десь між нашою безкінечною балаканиною і половиною другу ночі дуже захотілося їсти. Якась кафешка попалася ... мені сподобалося вікно на всю стіну, і те, що там було абсолютно порожньо ... ні душі. Так приємно було сидіти біля цього скла на дорозі, як на вітрині і дивитися на порожню вулицю .... З їжі там було тільки шампанське ... Ми не бачилися рік. Стільки всього накопичилося. У той момент, коли зібралися йти я почула звук гальм ... але навіть не повернула голову. Я навчилася відсікати все непотрібні звуки, усуватися від них., Коли вони не потрібні ... звук гальм був зайвим ... Через хвилину до нас підійшов чоловік і мовчки сів поруч. Взяв рахунок, подивився на нього відсторонено, дістав з штанів гроші, склав їх разом з чеком і звернувся до мене: «Вийдеш за мене заміж?» .- Напевно, о другій ночі у чоловіків завжди виникають такі питання ... «Ні. Я вже там була »... як ніби я завжди готова до таких відповідей о другій ночі. Він подивився на Поліну через стіл: «А ти?» ... Поліна любить зайві звуки і вона там ще не була ... Вони про щось говорили, я позадкувала в сумку за телефоном, щоб дізнатися котра година. І в цей момент він укусив мене за загривок (саме це місце на шиї. Не знаю як по-іншому). Я навіть не встигла скрикнути - настільки все швидко ... я не знала що сказати ... ми тупо дивилися всі втрьох у нікуди ... нечасто мене на вулиці кусають ледь знайомі чоловіки .. «Коли я бачу красиву жінку, я хочу її з'їсти ..» - важливо зауважив чоловік. У Поліни було переднепритомний стан ... вона напевно тоді думала, що в Ростові так прийнято ... я було теж так подумала. Зазвичай о другій годині ночі я їм будинку ... Поліні чоловік сподобався, я це відчула, а я люблю Поліну. Тому я тупо промовчала. Він вийшов на хвилину ... ми навіть не встигли перекинутися парою фраз - він повернувся з букетом дрібних чорних троянд ... розділив їх, не дивлячись, навпіл і вручив нам ... Вони ще довго говорили, сперечалися про життя, мене хилило на сон і хотілося додому. Чоловік люб'язно запропонував підвезти. По дорозі він читав гарні вірші. І ми обидві, очманілий від його віршів, квітів і нічного міста, сиділи в заціпенінні ... Хвилин п'ять про що - то говорив з Поліною біля під'їзду і поїхав. Я запитала у неї «Як ти думаєш, він - нормальний?» Вона відповіла: «Здається він псих» .. на цьому історія закінчилася ... .. Усі жінки хочуть краси ... мріють про неї, марять .... Але виявляються не готовими до неї в реальному житті ... а, значить, негідними її. ... А десь їздить чоловік ... один, в порожньому місті з букетом чорних троянд в багажнику ... |